Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2014
20
Mrt

Op 20 maart organiseerde Het Nieuwe Instituut in samenwerking met The Berlage Center for Advanced Studies in Architecture and Urban Design een symposium over de hernieuwde aandacht voor Gottfried Sempers’ theorie over bekleidung. Dit symposium was onderdeel van het parallelprogramma van de tentoonstelling 1:1 Sets for Erwin Olaf & Bekleidung die tot en met 30 maart 2014 te zien was in Het Nieuwe Instituut.

2014
22
Feb

Geïnspireerd door de interieursets van Erwin Olaf en het kunstenaarsbehang uit de tentoonstelling 1:1 Sets for Erwin Olaf & Bekleiding, kon je in het decorLAB een workshop volgen van ontwerpster en illustrator Narjara Grondman. Door zelf een behangpatroon te ontwerpen en in het LAB te fotograferen en projecteren, maakte je een eigen interieur.

2013
17
Nov

Rotterdammakers stond op zondag 17 november 2013 in het teken van het interieur. De Rotterdammakers waar wij mee spraken waren Marga Weimans (modeontwerpster), Dirk Peters (Barcode Architects) en Ben Zuydwijk (production designer). Marga won in september de IAF International Designer Award voor haar collectie en Barcode Architects heeft zojuist hun ontwerp voor het collectiedepot van Boijmans bekend gemaakt. Ben Zuydwijk is bekend als setpainter voor Peter Greenaway en het RO theater, en deed artdirection voor Erwin Olaf en tv-series als 'Moeder, ik wil bij de revue'. 

Guus Beumer
Erich Weiss
Ben Laloua / Didier Pascale

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Drieluik over het interieur .

Het drieluik over interieur wordt de komende jaren in Het Nieuwe Instituut vervolgd met 1:1 Stijlkamers en 1:1 Showrooms.