Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Interview met Erwin Olaf en Floris Vos

Tijdens de lancering van Het Nieuwe Instituut op 16 november 2013 ging Andrea van Pol in gesprek met Erwin Olaf en Floris Vos.

 

bekijk de video

Hollandse Meesters

Filmregisseur Frans Weisz maakte deze Hollandse Meesters van fotograaf Erwin Olaf. Met zijn handelsmerk, het visualiseren van sociale taboes, weet Olaf datgene aan de kaak te stellen waar niet over gesproken wordt of gewoon overheen gekeken. Met zijn vlijmscherpe esthetische intuïtie weet hij zijn thema’s in zijn werk te verbergen waardoor de kijker in eerste instantie aanvaardt wat hem aan het oog blootgesteld wordt.

 

bekijk de video

College Tour met Erwin Olaf

Op vrijdag 21 februari 2014 kregen studenten in College Tour de mogelijkheid om Erwin Olaf het hemd van het lijf te vragen. Deze editie van College Tour vond plaats in Het Nieuwe Instituut, tussen de decors die ontwerper Floris Vos voor Olafs werk maakte.

 

bekijk de video

 

 

Voor 1:1 Sets schreef Brendan Cormier 'Bij gebrek aan werkelijkheid: Erwin Olaf en het geconstrueerde interieur'. Dit essay verscheen in de brochure '1:1 Sets for Erwin Olaf by Floris Vos | Bekleidung'.

Guus Beumer
Erich Weiss
Ben Laloua / Didier Pascale

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Drieluik over het interieur .

Het drieluik over interieur wordt de komende jaren in Het Nieuwe Instituut vervolgd met 1:1 Stijlkamers en 1:1 Showrooms.